A DR. RATH ÁLTAL ALAPÍTOTT EGÉSZSÉGÜGYI TÁRSASÁG EGYEDÜLÁLLÓ A VILÁGON:
MINDEN NYERESÉGE EGY NON-PROFIT ALAPÍTVÁNYHOZ FOLYIK BE. Tovább…

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation - Responsibility for a healthy world

A magas vérnyomás természetes úton való legyőzése

Világszerte több százmillió ember szenved magas vérnyomásban. Az összes szív- és érrendszeri betegség közül ez a leggyakoribb. A betegség járványszerű terjedésének az a fő oka, hogy eddig nem teljesen vagy egyáltalán nem voltunk tisztában a magas vérnyomás kialakulásának fő okával.

A magas vérnyomás természetes úton való legyőzése

A hagyományos orvoslás elismeri, hogy a betegek 90 %-ánál, nem tudják megállapítani, mi is okozta a betegséget. Az orvosi diagnózisban gyakran ez áll: “esszenciális hipertónia”, amit úgy fordíthatunk le, hogy “magas vérnyomás, melynek oka ismeretlen”. A konvencionális, gyógyszerorientált kezelés csak a tünetek kezelésére szorítkozik. A bétablokkolók, diuretikus és más, magas vérnyomás elleni gyógyszerek mesterségesen alacsonyan tartják a vérnyomást (tünetorientált megközelítés), de közben az igazi, megbúvó problémát az érfal “görcsét” nem orvosolják.

A modern sejtgyógyászat méföldkövet jelent a magas vérnyomás okának megértésében, megelőzésében és kezelésében. A magas vérnyomás fő oka az alapvető tápanyagok krónikus hiánya az érfalat alkotó milliónyi sejtben. Ezek a sejtek többek között azért felelősek, hogy elegendö “lazítófaktor” (nitrogén monodix) legyen jelen a szervezetben, mely csökkenti az érfalban a nyomást, és így normális szinten tartja a vérnyomást. A celluláris medicina által ajánlott természetes arginin aminosav, C-vitamin és egyéb elemek hozzájárulnak ahhoz, hogy optimális mennyiségű lazítófaktor legyen az artériafalban. A fontos tápanyagok krónikus hiánya viszont görcsökhöz és az érfal megbetegedéséhez vezethet, ami megemelheti a vérnyomás szintjét.

A tudományos kutatások és klinikai tesztek már kimutatták a C-vitamin, a magnézium, a Q10-koenzim, az arginin és egyéb fontos tápanyagok jelentőségét a vérnyomás szabályozásában. Dr. Rath ajánlása olyan válogatott, fonto stápanyagokat tartalmaz, melyek szükségesek az érfal megfelelő működéséhez, és így hozzájárulnak a magas vérnyomás megelőzéséhez, illetve a már meglevő betegség gyógyításához.

A következő tápanyagokat ajánlja Dr. Rath:

Arginin: Ebből a természetes aminosavból keletkezik az érfal lazítófaktora, a nitrogén monoxid. A nitrogén monoxid fokozza az érfal rugalmasságát, így segíti a magas vérnyomás normalizálását.

C-vitamin: Növeli a prostacycline termelését, ez a molekula nem csak csökkenti a nyomást az érfalban, de a vér viszkozitását is optimális szinten tartja.

Magnézium: Ez a “természet kalciumantagonistája”. Az érfal sejtjeiben fontos szerepet tölt be az ásványi anyagok egyensúlyban tartásában. Az optimális ásványianyag-egyensúly feltétlenül szükséges az érfal ellazulásához.

Lizin és prolin: Segítenek az érfal védelmében, és megelőzik az ateroszklerózisos lerakódások kifejlődését. Mivel az ateroszklerózis egybefonódik a magas vérnyomással, ezért ezek az anyagok fontosak ennek a betegségnek a megelőzésében és kezelésében. is