A DR. RATH ÁLTAL ALAPÍTOTT EGÉSZSÉGÜGYI TÁRSASÁG EGYEDÜLÁLLÓ A VILÁGON:
MINDEN NYERESÉGE EGY NON-PROFIT ALAPÍTVÁNYHOZ FOLYIK BE. Tovább…

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation - Responsibility for a healthy world

A szívelégtelenség természetes módon való legyőzése

Világszerte emberek tízmilliói szenvednek szívelégtelenségben, amely légzési nehézséget, ödémát és fáradékonyságot is okoz. Az utóbbi évtizedekben a szívbetegek száma megháromszorozódott. A betegség járványszerűen tud terjedni, hisz még nem sikerült teljesen megfejteni, mi is váltja ki ezt a kórt. Néhány esetben a szívelégtelenség szívroham következménye; de legtöbbször, mint például szívmyopathia esetén, a szívelégtelenség kialakulhat anélkül is, hogy a páciensnek korábban bármiféle szívproblémája lett volna.

A szívelégtelenség természetes módon való legyőzése

A hagyományos gyógymód kizárólag a tünetek kezelésére szorítkozik. Diuretikumokat írnak fel, hogy a test szöveteiből kihajtsák a szív elégtelen működése miatt felhalmozódó vizet. Sajnos, így a vízben oldódó mikrotápanyagok is kiürülnek a szervezetből, ezzel tovább súlyosbítva a problémát. Mivel még nem ismerik és nem kezelik a szívelégtelenség igazi okát, a beteg esélyei igen kedvezőtlenek. A szívelégtelenség megállapítása után öt évvel a betegeknek már csak a fele él. Sok páciens számára már csak a szívátültetés jelenthet megoldást. De a legtöbb szívelégtenségben szenvedő meghal a műtét lehetősége nélkül.

A sejtgyógyászat mérföldkőnek számít a szívelégtelenség okának megértésében, annak megelőzésében és kezelésében. A szívelégtelenség fő oka a vitaminok és más nélkülözhetetlen tápanyagok hiánya, melyek bioenergiával látnák el a szívizom milliónyi sejtjét. Ezek a sejtek felelősek a szívizom összehúzódásáért és hogy elegendő vérmennyiség jusson a keringésbe. A vitaminok és fontos tápanyagok hiánya a szív vérkeringető képességének csökkenéséhez vezet, ami légszomjban, ödéman és fáradékonyságban nyílvánul meg.

Tudományos kutatások és klinikai tesztek már kimutatták a karnitin, Q10-koenzim és egyéb fontos tápanyagok kiemelkedő jelentőségét. Ezek a Dr. Rath által ajánlott elemek segítik a szívizom sejtjeinek megfelelő működését, magát a pumpálást, és így hozzájárulnak a szívelégtelenségben szenvedők életminőségének javulásához.

A szívelégtelenség nem teljeskörű kezelésének következményei végzetesek.

A konvencionális gyógyászat évtizedeken át csak a diuretikus és más, tünetkezelő gyógyszerekre koncentrált, így nem fordítottak kellő figyelmet a szívelégtelenség igazi okának megfejtésére. Sőt, megfigyelhető, hogy a hagyományos kezelésben részesülő szívbetegek egészsége hogyan romlik egyre súlyosabban az egyes terápiák után, egy ördögi körbe kerülve – éppen amiatt, hogy a gyógymód nem az igazi okokra koncentrál.

Ma már tudjuk, hogy a létfontosságú tápanyagok krónikus hiánya a szívizomzat sejtjeiben a szívizom elégtelen működéséhez vezet. Emiatt nem jut el elegendő vér a különböző szervekhez a testben. Például, a vese feladata, hogy kiszűrje a fölösleges vizet a vérből, és elvezesse azt a vizeletbe. A vese elégtelen vérellátása következtében a víz a szövetekben marad és ödémát okoz a lábakban, a tüdőben és a test más részén.

Az ödéma megszüntetésére az orvosok vízhajtókat írnak fel. Ez a kezelés egy ördögi kört nyit meg a a szívelégtelenség konvencionális orvoslásában. A diuretikumok hatására kiürülnek a szervezetből egyes vízben oldódó vitaminok, mint a C- és B-vitamin, valamint fontos ásványi anyagok és nyomelemek. Mivel a szívelégtelenség fő oka már magában a vitaminhiány, a diuretikus kezelés csak súlyosbítja az állapotot.

Így persze már érthető, miért olyan csekély a szívelégtelenségben szenvedők túlélési esélye. A szívelégtelenség kezelése a jövőben céltudatosan a vitaminok, és fontos sejttápanyagok biztosítására kell koncentráljon. Ha egy beteg testében víz gyülemlett fel, diuretikus szerekkel kell segíteni. De ettől függetlenül, a szívbetegek kezelésének fontos részévé kell válnia a létfontosságú sejttápanyagok állandó biztosításának.

Ha Ön szívelégtelenségben szenved, beszéljen erről a kezelőorvosával! Egy felelősségtudó doktornak támogatnia kell ezt az oly fontos tápanyagprogramot.