A DR. RATH ÁLTAL ALAPÍTOTT EGÉSZSÉGÜGYI TÁRSASÁG EGYEDÜLÁLLÓ A VILÁGON:
MINDEN NYERESÉGE EGY NON-PROFIT ALAPÍTVÁNYHOZ FOLYIK BE. Tovább…

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation - Responsibility for a healthy world

A cukorbetegség legyőzése természetes módszerrel

Világszerte több mint 100 millió ember szenved cukorbetegségben. A cukoranyagcsere rendellenességeit két csoportba sorolhatjuk: fiatalkori és felnőttkori típusba. A fiatalkori cukorbetegség általában genetikai hibára vezethető vissza, aminek következtében a testben nem termelődik elegendő inzulin, így a vér cukorszintjének megfelelő szinten való tartásához rendszeres inzulinbefecskendezés szükséges. A páciensek többségénél azonban felnőttkorban alakul ki a cukorbetegség. A felnőttkori diabétesz hátterében is állnak genetikai okok. Eddig nem volt magyarázat rá, hogy miért egy bizonyos időpontban tör ki a betegség. Nem is csoda, hogy a cukorbetegség még mindig egyike azon betegségeknek, melyek az egész világon egyre több és több áldozatot szednek.

A cukorbetegség legyőzése természetes módszerrel

A hagyományos gyógymód csak a tünetek kezelésére szorítkozik, vagyis felnőtt betegek esetében a magas cukorszint csökkentésére a vérben. Azonban szív- és érrendszeri megbetegedések és más a diabéteszhez kapcsolódó betegségek olyan betegeknél is felléphetnek, akiknek ellenőrzés alatt van tartva a vércukorszintje. Vagyis elmondható, hogy cukoranyagcsere-problémáknál a vércukorszint csökkentése szükséges, de nem elégséges kezelés.

A modern celluláris medicina áttörést jelent a felnőttkori cukorbetegség okainak megértésében, megelőzésében és kezelésében. A cukorbetegség felnőttkori kialakulásában a legfontosabb tényező bizonyos vitaminok és alapvető tápanyagok hosszútávú hiánya a hasnyálmirigy (ez a szerv termeli az inzulint), a máj, az érfalak és egyéb szervek sejtjeiben.

Amennyiben valaki genetikusan hajlamos a diabéteszre, a vitaminok és más fontos tápanyagok hiánya felboríthatja a cukoranyagcserét és ez felnőttkori cukorbetegség kialakulásához vezethet. A celluláris medicina ajánlásait követve, megfelelő vitamin és tápanyag bevitelével viszont megelőzhető a felnőttkori cukorbetegség kialakulása, illetve javítható a diabéteszes beteg állapota és a betegséggel járó egyéb panaszok.

A tudományos kutatások és klinikai tesztek kimutatták, hogy a C-vitamin, E-vitamin, bizonyos B-vitaminok, a króm és más esszenciális tápanyagok fontos szerepet játszanak a cukoranyagcsere normalizálásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A cukorbetegség egy nagyon veszélyes anyagcserezavar: a kb. 100 ezer kilométernyi érhálózat bármely pontján kialakulhatnak keringési problémák és elzáródások.

Hogyan alakul ki szív-és érrendszeri betegség cukorbetegnél

A cukorbetegek szív- és érrendszeri betegségének megértésében kulcsszerepet játszik az a megfigyelés, hogy a C-vitamin és a cukor (glükóz) molekulák felépítése mennyire hasonló. Ez a hasonlatosság okozza ezt a súlyos következményekkel járó anyagcserezavart:

Érfalaink sejtjeiben parányi biológiai szivattyúk vannak, melyek feladata a cukor és a C-vitamin egyidejű pumpálása a vérkeringésből az érfalba. Egy egészséges ember szervezetében ezek a szivattyúk megfelelő mennyiségű cukrot és C-vitamint szállítanak az érfalba, biztosítva ennek szabályos működését és ilymódon a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését.

Ha a cukor szintje túl magas a vérben, a szivattyúkban túl sok lesz belőle, viszont a C-vitaminból túl kevés. Ezáltal az erek falaiban túl sok cukor halmozódik fel, egyidejűleg pedig C-vitamin-hiány lép fel. Ennek a folyamatnak a következtében az egész érrendszerben megbetegszik a fal, ami a szervek infarktusához vezethet.

A hasnyálmirigy, az érfal és egyéb szervek sejtjeiben a cukor és a C-vitamin közötti egyensúlyt helyre lehet állítani a megfelelő tápanyagok – főleg a C-vitamin –optimális napi bevitelével.