A DR. RATH ÁLTAL ALAPÍTOTT EGÉSZSÉGÜGYI TÁRSASÁG EGYEDÜLÁLLÓ A VILÁGON:
MINDEN NYERESÉGE EGY NON-PROFIT ALAPÍTVÁNYHOZ FOLYIK BE. Tovább…

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation - Responsibility for a healthy world

Szív- és érrendszeri rendellenesség gyógyítása természetes módszerrel

Az iparosodott országokban minden egyes másodpercben emberek halnak meg ateroszklerotikus lerakódások miatt. Ezek keletkezhetnek a szívkoszorúerekben (ahol szívrohamot okoznak), vagy az agy ereiben (ahol szélütést idézhetnek elő). Ezeknek a szív- és érrendszeri betegségeknek a járványszerű elterjedéséhez az is nagyban hozzájárult, hogy nem sikerült még teljesen megfejteni, hogy mi is az ateroszklerózisnak és a szívkoszorúér-betegségnek a lényege, mikéntje.

Szív- és érrendszeri rendellenesség gyógyítása természetes módszerrel

A hagyományos orvoslás főleg a betegség tüneteinek kezelésére szorítkozik. Kalcium-antagonistákat, bétablokkolókat, nitrátokat és más gyógyszereket írnak fel az anginás fájdalmak enyhítésére. Operációkat (angioplasztikát és bypass műtétet) alkalmaznak a vérkeringés mechanikus szabályozására. A konvencionális kezelés ritkán veszi célba a valódi problémát: az érfal instabilitását, amely előidézi az ateroszklerotikus lerakódások kialakulását.

A celluláris medicina áttörést jelentett a valódi okok megértéséhez, és útmutatást ad a hatásos megelőzéshez illetve a szívkoszorúér-betegség gyógyításához. A szívkoszorúér- és más ateroszklerotikus betegségek fő okozója az érfalakat alkotó milliónyi sejt krónikus vitamin- és tápanyaghiánya. Ez az érfal meglazulásához, sérülésekhez, törésekhez, ateroszklerotikus lerakódásokhoz, és esetleg szívrohamhoz vezet. Mivel a szív- és érrendszeri betegségek fő oka a fontos tápanyagok hiánya az érfalakban, ha biztosítjuk ezen alapvető tápanyagok napi optimális bevitelét, már megtettük az első lépést az ateroszklerózis megelőzéséhez, és ahhoz, hogy az artériák falai újra megerősödjenek.

Már számos kutatás és klinikai teszt is alátámasztja a Dr. Rath által javasolt fokozott bevitelt C-vitaminből, E-vitaminból, bétakarotinból, lizinből, prolin és egyéb sejttápanyagokból a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, illetve a már ebben a betegségben szenvedők állapotának javítására.

A vitaminok és más tápanyagok megállíthatják és visszafordíthatják a koszorúér megbetegedését

Évente milliónyian halnak meg szívroham következtében, mert nincs hatásos gyógymód a szívkoszorúér-betegség megfékezésére vagy visszafordítására. Ezért elhatároztuk, hogy korunk legnagyobb egészségügyi problémájánál teszteljük a celluláris medicina ajánlásait, koszorúér-elmeszesedés esetén, amely a szívroham okozója. Ha ezek az ajánlások lehetővé teszik, hogy megállítsuk a koszorúér-elmeszesedés további fejlődését, legyőzhetjük a szívrohamot, és általánosan megszüntethetjük a szívbetegségeket.

Hogy megállapíthassuk ennek a programnak a sikerét, nem elsősorban a vérkeringésben megtalálható rizikótényezőket vizsgáltuk. Közvetlenül a kulcsproblémára koncentráltunk, a koszorúér falában felgyülemlett ateroszklerotikus lerakódásokra. Ehhez kapóra jött egy csodálatos, új diagnosztikai technika is, amely lehetővé tette a koszorúérben levő lerakódás mértékének nem invazív módón való meghatározását.Az új berendezés neve: Ultrafast Computed Tomography (Ultragyors CT).

Az Ultragyors CT tűk vagy radioaktív színezék használata nélkül tudja mérni a kalcium lerakódási területét és sűrűségét. A számítógép automatikusan kiszámítja a lerakódás nagyságát a Coronary Artery Scan (CAS) pontszám alapján. Minél magasabb a CAS-érték, annál több kalcium rakódott le, ami előrehaladt koszorúér-betegségre utal.

Az angiográfiás és futópados tesztekkel összehasonlítva elmondhatjuk, hogy az Ultragyors CT a ma elérhető legpontosabb diagnosztikai technika a szívkoszorúér betegségének korai stádiumban való felismeréséhez. Ez a diagnosztikai teszt lehetővé teszi a koszorúérben való lerakódások kimutatását – sokkal előbb, mint hogy a beteg mellkasi fájdalmakat vagy más tünetet észlelne. Sőt, mivel közvetlenül méri a lerakódást az artériafalban, ezért az Ultragyors CT a koleszterinnél és más rizikófaktoroknál sokkal jobban kimutatja, hogy adott személyt milyen mértékben fenyegeti szív- és érrendszeri betegség.

Szív- és érrendszeri rendellenesség gyógyítása természetes módszerrel

55 beteget vizsgáltunk meg a szívkoszorúér-betegség különböző szakaszaiban. Először egy általában egy éves időszakban mértük a koszorúér elmeszesedését, a betegek ezalatt nem kaptak vitaminkészítményeket. Utána még egy évig végeztük a méréseket, de ekkor már a Dr. Rath celluláris medicina sejttápanyag-ajánlásait követve. Így a szív vizsgálatánál összehasonlíthattuk az eredményeket ugyanannál a személynél a vitaminprogram előtt és után. Ennek a kísérleti módszernek megvolt az az előnye, hogy a betegek is ellenőrizhették saját magukat.

A kísérlet eredményét a Journal of Applied Nutrition szaklapban hozták nyilvánosságra. Így foglalhatjuk össze a legfontosabb felfedezéseket: A vizsgálat – a történelemben először – azt mérte, hogy a szívkoszorúér-betegség milyen agresszivitással fejlődik egész addig, míg végül bekövetkezik a szívroham. A celluláris medicina ajánlásainak követése nélkül az elmeszesedés exponenciálisan (nagyon gyorsan) nőtt, átlagosan 44 %-kal évente. Így, a vitaminok védő hatása nélkül, a koszorúérben a lerakódások évente kb. 50 %-kal növekedtek.

Azoknál a betegeknél, akik követték a celluláris medicina ajánlásait, ez a trend visszafordult, és az érelmeszesedés átlagos növekedési üteme lelassult. És a legfeltűnőbb, hogy a kezdeti stádiumban lévő betegeknél ez az alapvető sejttápanyag-program egy év alatt megállította a szívkoszorúér-betegség további súlyosbodását. Ez a kísérlet ahhoz is fontos támpont volt, hogy megállapíthassuk, mennyi idő alatt következik be javulás az artériafal állapotában a celluláris medicina ajánlásainak hatására.

Bár az első hat hónapban kisebb mértékben még növekedett a lerakódás, viszont a második hathónapos szakaszban a vitaminprogramnak köszönhetően ez a növekedés teljesen megállt. Természetesen egy ilyen terápia, mely kezdeti szakaszban meg tudja állítani a koszorúér-betegséget, egy esetleges szívroham kialakulásától is segít megvédeni.

Nem meglepő, hogy a celluláris medicina ajánlásainak hatása az artériafalban csak több hónap után mutatható ki. Az ateroszklerotikus lerakódás éveken, sőt évtizedeken keresztül zajlik, ezért több hónapra is szükség van ahhoz, hogy megzabolázzuk ezt az agresszív betegséget, és elkezdődhessen a gyógyulás. Minél előrehaladottabb a szívkoszorúér-betegség, annál hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy kimutatható legyen a gyógyulási folyamat elindulása. A pontosabb megismerés érdekében kísérleteinket továbbra is folytatjuk.

Vajon felszámolhatók természetes módszerekkel a koszorúérben már meglévő lerakódások? A válasz: igen. Kezdeti stádiumú koszorúérbeli lerakódással rendelkező betegeknél kb. egy éven belül a lerakódás csökkenését és teljes eltűnését mutattuk ki. A jelenleg is folyó kísérletek azt mutatják majd meg, hogy előrehaladott stádiumban levő betegeknél mennyi idő szükséges ehhez a természetes visszafordító folyamathoz.

Az, hogy az ateroszklerotikus lerakódások teljes mértékben eltűntek a Dr. Rath Sejttápanyagprogramnak köszönhetően, azt bizonyítja, hogy ez a vitaminprogram tartalmazza mindazokat az életfontosságú tápanyagokat, melyek ahhoz szükségesek, hogy beinduljanak az artériák természetes gyógyulási folyamatai.

A szívkoszorúér-betegség kezdeti szakaszában lévő betegeknél az artériafal állapotának helyreállítása az ateroszklerotikus lerakódások teljes eltűnéséhez vezethet.

A szívkoszorúér-betegség előrehaladt stádiumában levő pácienseknél a celluláris medicina ajánlásainak követése hozzájárul az artériafalak stabilizálásához, a további lerakódások megállításához, sőt, vissza is fordíthatja ezt a káros folyamatot (részben vagy egészében), és így hozzájárulhat a szívroham megelőzéséhez.