A DR. RATH ÁLTAL ALAPÍTOTT EGÉSZSÉGÜGYI TÁRSASÁG EGYEDÜLÁLLÓ A VILÁGON:
MINDEN NYERESÉGE EGY NON-PROFIT ALAPÍTVÁNYHOZ FOLYIK BE. Tovább…

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation - Responsibility for a healthy world

Az AIDS legyőzése természetes módon

A test alapvető védelmét a betolakodók (mikróbák) ellen a fehérvérsejtek (“rendőrsejtek”) biztosítják. Többféle fehérvérsejt-alcsoport létezik, ezek mind különböző szerepet töltenek be az immunrendszerben. Különösen fontosak az ún. makrofágok, amelyek szó szerint megeszik és megemésztik a betolakodókat. Ezen “evősejtek” kezdeti formái, az ún. monociták a test bármely részére eljutnak a vérkeringéssel. Ha a test egy pontján – pl. a tüdőben – gyulladás keletkezik, a test vészjelző anyagokat bocsát ki, amelyek a mikróbás támadás forrásához vonzzák a monocitákat.

Mikor a rendőrsejtek megérkeznek a vérárammal, keresztül kell hatolniuk az érfalon, és a kollagénemésztő enzimek segítségével be kell hatolniuk a tüdőszövetbe. Ehhez a rendőrsejtek átmenetileg egy kis hézagot hoznak létre a sejtek között az érfalon, amely lehetővé teszi a vérből a tüdőszövetbe való jutást.

Ahhoz, hogy a rendőrsejtek eljuthassanak a tüdőben a vírusok és baktériumok által megtámadott helyre, képesnek kell lenniük a tüdő szövetében való mozgásra. Ehhez a monociták ugyanazt a kollagénbontó módszert használják: kollagénemésztő enzimeket bocsátanak ki a gyulladás irányába. Ily módon a sejtek fel tudják lazítani a sűrű kötőszövetet, és utat tudnak vágni az előrehaladáshoz, mint a nádvágó késsel felszerelt expedíciók a dzsungelben.

Amint a sejt áthaladt rajta, a kötőszövet újra bezáródik, a kompenzációs mechanizmus pedig gondoskodik a szövet befoltozásáról. Ez a javítás csak a kollagénmolekulák optimális termelődésével lehetséges, amihez a táplálkozással kell bevinni a szervezetbe elegendő C-vitamint és egyéb fontos anyagot.

A kollagénbontó folyamatnak különösen nagy jelentősége van a fertőző betegségeknél. A kórokozók (vírusok, baktériumok) csak akkor tudják megtámadni a testet és kiterjeszteni a betegséget, ha át bírják szakítani a közeli kötőszövetet.

A sejtek általában két részből állnak: szoftverből (a sejtmagban) és hardverből (proteint és más metabolikus molekulákat termelő rendszer), viszont egy vírus csak szoftvert (genetikai információt) tartalmaz. Ha szaporodni akar, azt egy befogadó sejtben kell megtennie, annak hardverét használva. Cseppfertőzés esetén a vírus befészkelheti magát például az orrban, a torokban vagy a tüdőben lévő nyálkahártyába. Amint a vírus megtámadta a befogadó sejtet, annak központjában elraktározza saját genetikai információját. Így a vírus a befogadó sejt metabolikus funkcióit saját céljaira használhatja és elterjesztheti a kórt:

  1. A vírus szaporodása. A befogadó sejt anyagcsererendszere parancsot kap a vírusrészecskék szaporítására. Több reprodukciós ciklus után a vírusrészecskék kiszabadulnak a sejtből a környező területekre, ahol az új vírusok újabb sejteket támadhatnak meg.
  2. A kollagénbontó enzimek tömeges termelése. A vírus azt parancsolja a befogadó sejtnek, hogy kollagénemésztő enzimeket termeljen. A befogadó sejt kibocsátja ezeket az enzimeket, amelyek megkezdik a környező szövetek felbontását. A fertőzés így könnyen átterjed a test más részeire. Minél jobban fel tudja használni a vírus a befogadó sejt anyagcseréjét a céljaira, annál gyorsabban terjed a fertőzés, és annál betegebbnek érzi magát a páciens.