A DR. RATH ÁLTAL ALAPÍTOTT EGÉSZSÉGÜGYI TÁRSASÁG EGYEDÜLÁLLÓ A VILÁGON:
MINDEN NYERESÉGE EGY NON-PROFIT ALAPÍTVÁNYHOZ FOLYIK BE. Tovább…

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation - Responsibility for a healthy world

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A szívbetegségek forradalmian új megközelítése a sztatinok piacát fenyegeti

2015. április 24 – Mindössze pár hónappal azután, hogy az Amerikai Szív Társaság (American Heart Association) visszavonta az élelmiszerek koleszterintartalmára vonatkozó figyelmeztetéseit, a szívbetegségekkel kapcsolatos koleszterin-teória ismét egy nagy ütést kapott. Az ‘American Journal of Cardiovascular Disease’ szakfolyóirat arra vonatkozó a tudományos bizonyítékot tett közzé, hogy az érelmeszesedést, a szívroham és a sztrók legfőbb okát, alapvetően nem a vér magas koleszterinszintje idézi elő. Az érelmeszesedés valójában a vérerek szerkezeti gyengeségének következményeképp alakul ki, melyet a C-vitamin kóros hiánya okoz. Ez a felfedezés komolyan megrengetheti a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek (sztatinok) évi 30 milliárd dolláros piacát.

 

A szívroham, sztrók és egyéb szív- és érrendszeri betegségek együttesen a legelterjedtebb betegségek a Földön, több mint 17 millió halálos áldozattal. A már járványszerű méreteket öltő betegség terjedése folyamatos, mely azt bizonyítja, hogy a betegség igazi okát eddig még nem sikerült megérteni. Sőt, a jelenlegi hipotézis, miszerint a vér magas koleszterinszintje váltja ki a kardiovaszkuláris betegségeket, nem válaszolja meg a kardiológia legalapvetőbb kérdését: A koleszterin koncentrációja ugyanakkora az artériákban, mint a vénákban. Akkor miért csak az artériákban keletkeznek lerakódások – és a vénákban miért nem? Sőt, miért alakulnak ki szinte mindig a koszorúerek ugyanazon a kis szakaszán – de csak ritkán más szervekben? Vagy az állatvilágban miért szinte ismeretlen az érelmeszesedés, mely az emberek egyik meghatározó ismertetőjegyévé vált?

A kaliforniai Dr. Rath Kutatóintézet egy egyedülálló állatmodellt hozott létre. Ez egy transzgenikus egér, melynek fő jellemvonásai hasonlítanak az emberi anyagcserére: nem képes C-vitamint előállítani, viszont termel emberi Lipoprotein(a)-t, az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) egy változatát. Ennek az állatmodellnek a segítségével szemléltették, hogy az érelmeszesedés alapvetően a C-vitamin hiányával, és az artériafalak emiatt kialakuló szerkezeti gyengeségével kezdődik. Ezen anyagcsere-állapot eredményeképp megnő a Lipoprotein(a) szintje a vérben, és ateroszklerotikus sérülések kialakulásával egyidejűleg lerakódások jelennek meg az artériafalakban.

Ez a tanulmány alátámasztja Dr. Matthias Rath és a két Nobel-díjas Dr. Linus Pauling 1990-ben a ‘Proceedings of the National Academy of Sciences, USA’-ban publikált tudományos elméletét. Ők akkor vetették fel, hogy a Lipoprotein(a) egy javító molekula, mely a C-vitamin helyettesítőjeként lép fel a sérült artériafalak helyreállítása érdekében.

Az állatmodell leglenyűgözőbb eleme, hogy reprodukálja azt a genetikai változást, hogy kb. 40 millió évvel ezelőtt a C-vitamin eltűnt az emberi szervezetből, és a Lipoprotein(a) pedig megjelent. Ez bizonyítja azt az elképzelést, hogy az emberiség fejlődésének egy távoli eseménye magyarázatot adhat a modern ember szív-és érrendszeri betegségekre való fogékonyságára.

A “Felhívás a szívbetegségek felszámolására” egy eredetileg Dr. Rath és Dr. Pauling által készített és aláírt nyilatkozat volt, melyet egy nemrégiben megtartott maastrichti (Hollandia) szimpóziumon megújítottak. A ‘Maastricht Manifesto’ felhívást intéz a tudósokhoz, természetgyógyászokhoz, betegekhez és alapvetően mindenkihez, hogy támogassa ezt a nemes célt és tevékenységet. Így elérhetővé válik a szívbetegségek hatékony megelőzése, miközben életek milliót lehet megmenteni és milliárdokat lehet megtakarítani az egészségügyi kiadások terén.

Online elérhetőség: http://www.ajcd.us/files/ajcd0007056.pdf

A tanulmány szerzői: John Cha, Aleksandra Niedzwiecki, Matthias Rath

Kapcsolat: Paul Anthony Taylor

E-mail: paul.taylor@dr-rath-foundation.org

Képaláírás: A kaliforniai Dr. Rath Kutatóintézet kutatói, a tudományos alapokon nyugvó természetgyógyászat úttörői. Kutatásaik során a mikrotápanyagok kombinációinak hatékonyságát vizsgálják különböző betegségek ellen.

Sajtókapcsolat: Irányi Katalin, info@dr-rath-foundation.org